Tutkari

Tiloja, työvalineitä ja tukea

TYKS-säätiö ylläpitää kliinistä tutkimusyksikköä ja tarjoaa tilat ja työvälineet yksikön tiloissa työskenteleville tutkijoille.

Tutkari-nimisessä tutkimusyksikössä, on työtilat 18 tutkijalle. Säätiö tarjoaa työskentelytilat ja -välineet yksikön tiloissa työskenteleville. Erikoistuvalla sairaalalääkärillä ei ole työpaikalla työhuonetta, joten Tutkari on rauhallinen paikka tehdä tutkimusta. Siellä on ennen kaikkea mahdollisuus saada tieteellistä ja toverillista tukea sekä vertaisilta että kokeneemmilta tutkijoilta. Tavoitteemme on, että Tutkari olisi nuorten tutkijoiden intellektuelli tukikohta. 

Tutkari sijaitsee Tyksin läheisyydessä, osoitteessa Sirkkalankatu 4. Sisäänkäynti on rakennuksen päädystä.

Tila-asioista vastaa toiminnanjohtaja.

Ota yhteyttä Minna Lukkariseen
minna.lukkarinen@utu.fi
puh. 040 701 7876.

Tutkijatarinoita

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

Kliinikkotutkija tarvitsee tutkimustiloja ja tukevaa yhteisöä. Tyksin lastenklinikalla työskentelevä Kjell Helenius on saanut ratkaisevan tärkeää tukea TYKS-säätiöltä.

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Paula Tähtisen väitöskirja lasten korvatulehdusten antibioottihoidosta tarkastettiin Turun yliopistossa 2012. Dosentti Aino Ruoholan johtamaan tutkimushankkeeseen osallistuneet lapsiperheet tunsivat tutkimuksen Pikkunorsuna.

Lasten infektioiden tutkimustyö sai hyvät eväät TYKS-säätiöltä

Lasten infektioiden tutkimustyö sai hyvät eväät TYKS-säätiöltä

Lauri Ivaska valmistui lääketieteen lisensiaatiksi Turun yliopistosta vuonna 2009. Sen jälkeen hän työskenteli mm. Mynämäen ja Paimion terveyskeskuksissa, Tyksin yhteispäivystyksessä sekä Keski-Suomen keskussairaalan anestesiologian ja lastentautien yksiköissä ennen erikoistumistaan Tyksin lastenklinikassa.

TYKS-säätiöltä monenlaista tukea hoitotieteen tutkijalle

TYKS-säätiöltä monenlaista tukea hoitotieteen tutkijalle

Terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja Johanna Olli valmistelee hoitotieteen väitöskirjaansa vammaisten lasten osallisuuden tukemisesta. Aihe nousi omasta sairaanhoitajan työstä lastenneurologisten potilaiden parissa. Tutkimustyön tuloksien jakamisen takaisin käytäntöön hän näkee tutkijan velvollisuutena.

previous arrow
next arrow