Tutkari

Tiloja, työvalineitä ja tukea

TYKS-säätiö ylläpitää kliinistä tutkimusyksikköä ja tarjoaa tilat ja työvälineet yksikön tiloissa työskenteleville tutkijoille.

Tutkari-nimisessä tutkimusyksikössä, on työtilat 18 tutkijalle. Säätiö tarjoaa työskentelytilat ja -välineet yksikön tiloissa työskenteleville. Erikoistuvalla sairaalalääkärillä ei ole työpaikalla työhuonetta, joten Tutkari on rauhallinen paikka tehdä tutkimusta. Siellä on ennen kaikkea mahdollisuus saada tieteellistä ja toverillista tukea sekä vertaisilta että kokeneemmilta tutkijoilta. Tavoitteemme on, että Tutkari olisi nuorten tutkijoiden intellektuelli tukikohta. 

Tutkari sijaitsee Tyksin läheisyydessä, osoitteessa Sirkkalankatu 4. Sisäänkäynti on rakennuksen päädystä.

Tila-asioista vastaa toiminnanjohtaja.

Ota yhteyttä Minna Lukkariseen
minna.lukkarinen@utu.fi
puh. 040 701 7876.

Tutkijatarinoita

Urologista oppia New Yorkin NYU Langone Hospitalista

Urologista oppia New Yorkin NYU Langone Hospitalista

Lääketieteen tohtori ja OTM Juha Knaapila tutustui TYKS-säätiön matka-apurahan turvin urologian hoitokäytäntöihin ja tutkimukseen yhdessä maailman huippuyksiköstä. Vierailun seurauksena löytyi uusia näkökulmia, muun muassa eturauhassyövän paikallishoitoihin. Kliinisen opin lisäksi matkalla solmittiin myös tutkijayhteyksiä.

Tekoälyä kliinisten päätöksenteon tukijärjestelmien kehittämiseen

Tekoälyä kliinisten päätöksenteon tukijärjestelmien kehittämiseen

Terveydenhuollon kehittäminen on nykyään entistä useammin monitieteistä niin, että perinteisten lääketieteen, hoitotieteen ja laboratorioalojen lisäksi mukana on esimerkiksi tietojenkäsittelytieteilijöitä ja muita luonnontieteilijöitä yhteisissä teknologian hankkeissa.

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

Kliinikkotutkija tarvitsee tutkimustiloja ja tukevaa yhteisöä. Tyksin lastenklinikalla työskentelevä Kjell Helenius on saanut ratkaisevan tärkeää tukea TYKS-säätiöltä.

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Paula Tähtisen väitöskirja lasten korvatulehdusten antibioottihoidosta tarkastettiin Turun yliopistossa 2012. Dosentti Aino Ruoholan johtamaan tutkimushankkeeseen osallistuneet lapsiperheet tunsivat tutkimuksen Pikkunorsuna.

previous arrow
next arrow