Tämän päivän tutkimus on
huomisen hyvää hoitoa

Tutkijalle

Tutkimuksesta terveyttä

TYKS-säätiö tukee, edistää ja ylläpitää kliinisen lääketieteen ja muun yliopistotasoisen terveystieteen tutkimusta Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja sen vaikutusalueella.

Lahjoittajalle

Tue sairauksien tutkimusta

Auttamisesta tulee hyvä olo. Sinun merkkipäivä-, testamentti- tai muuten vain -lahjasi auttaa tutkijoitamme kehittämään tarkempia tutkimusmenetelmiä, tehokkaampia hoitoja ja turvallisempia lääkkeitä.

TYKS-säätiö on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin perustama yleishyödyllinen säätiö, joka tukee, edistää ja ylläpitää kliinisen lääketieteen ja muun yliopistotasoisen terveystieteiden tutkimusta Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja sen vaikutusalueella. Säätiö on perustettu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston päätöksellä 14.10.1999.

Tutkijatarinoita

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

Kliinikkotutkija tarvitsee tutkimustiloja ja tukevaa yhteisöä. Tyksin lastenklinikalla työskentelevä Kjell Helenius on saanut ratkaisevan tärkeää tukea TYKS-säätiöltä.

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Paula Tähtisen väitöskirja lasten korvatulehdusten antibioottihoidosta tarkastettiin Turun yliopistossa 2012. Dosentti Aino Ruoholan johtamaan tutkimushankkeeseen osallistuneet lapsiperheet tunsivat tutkimuksen Pikkunorsuna.

Lasten infektioiden tutkimustyö sai hyvät eväät TYKS-säätiöltä

Lasten infektioiden tutkimustyö sai hyvät eväät TYKS-säätiöltä

Lauri Ivaska valmistui lääketieteen lisensiaatiksi Turun yliopistosta vuonna 2009. Sen jälkeen hän työskenteli mm. Mynämäen ja Paimion terveyskeskuksissa, Tyksin yhteispäivystyksessä sekä Keski-Suomen keskussairaalan anestesiologian ja lastentautien yksiköissä ennen erikoistumistaan Tyksin lastenklinikassa.

TYKS-säätiöltä monenlaista tukea hoitotieteen tutkijalle

TYKS-säätiöltä monenlaista tukea hoitotieteen tutkijalle

Terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja Johanna Olli valmistelee hoitotieteen väitöskirjaansa vammaisten lasten osallisuuden tukemisesta. Aihe nousi omasta sairaanhoitajan työstä lastenneurologisten potilaiden parissa. Tutkimustyön tuloksien jakamisen takaisin käytäntöön hän näkee tutkijan velvollisuutena.

previous arrow
next arrow