Tämän päivän tutkimus on
huomisen hyvää hoitoa

Tutkijalle

Tutkimuksesta terveyttä

TYKS-säätiö tukee, edistää ja ylläpitää kliinisen lääketieteen ja muun yliopistotasoisen terveystieteen tutkimusta Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja sen vaikutusalueella.

Lahjoittajalle

Tue sairauksien tutkimusta

Auttamisesta tulee hyvä olo. Sinun merkkipäivä-, testamentti- tai muuten vain -lahjasi auttaa tutkijoitamme kehittämään tarkempia tutkimusmenetelmiä, tehokkaampia hoitoja ja turvallisempia lääkkeitä.

TYKS-säätiö on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin perustama yleishyödyllinen säätiö, joka tukee, edistää ja ylläpitää kliinisen lääketieteen ja muun yliopistotasoisen terveystieteiden tutkimusta Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja sen vaikutusalueella. Säätiö on perustettu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston päätöksellä 14.10.1999.

Tutkijatarinoita

Urologista oppia New Yorkin NYU Langone Hospitalista

Urologista oppia New Yorkin NYU Langone Hospitalista

Lääketieteen tohtori ja OTM Juha Knaapila tutustui TYKS-säätiön matka-apurahan turvin urologian hoitokäytäntöihin ja tutkimukseen yhdessä maailman huippuyksiköstä. Vierailun seurauksena löytyi uusia näkökulmia, muun muassa eturauhassyövän paikallishoitoihin. Kliinisen opin lisäksi matkalla solmittiin myös tutkijayhteyksiä.

Tekoälyä kliinisten päätöksenteon tukijärjestelmien kehittämiseen

Tekoälyä kliinisten päätöksenteon tukijärjestelmien kehittämiseen

Terveydenhuollon kehittäminen on nykyään entistä useammin monitieteistä niin, että perinteisten lääketieteen, hoitotieteen ja laboratorioalojen lisäksi mukana on esimerkiksi tietojenkäsittelytieteilijöitä ja muita luonnontieteilijöitä yhteisissä teknologian hankkeissa.

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

Kliinikkotutkija tarvitsee tutkimustiloja ja tukevaa yhteisöä. Tyksin lastenklinikalla työskentelevä Kjell Helenius on saanut ratkaisevan tärkeää tukea TYKS-säätiöltä.

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Paula Tähtisen väitöskirja lasten korvatulehdusten antibioottihoidosta tarkastettiin Turun yliopistossa 2012. Dosentti Aino Ruoholan johtamaan tutkimushankkeeseen osallistuneet lapsiperheet tunsivat tutkimuksen Pikkunorsuna.

previous arrow
next arrow