Apurahahaku

Säätiön apurahat

Säätiö jakaa sekä tutkimus- että matka-apurahoja. Apurahojen hakuaika on vuosittain lokakuussa. Apurahat jaetaan joulukuussa.

Apurahat

Säätiö jakaa sekä tutkimus- että matka-apurahoja. Apurahojen hakuaika on vuosittain lokakuussa. Apurahat jaetaan joulukuussa. Säätiö ei myönnä apurahaa kahtena peräkkäisenä vuonna samalle hakijalle.

Apurahaa haetaan lomakkeella, johon liitetään vapaamuotoinen tutkimussuunnitelma. Voit täyttää lomakkeen tästä. Hakemukset lähetetään sähköisesti osoitteeseen: tykssaatio@tyks.fi

Lisätietoja: tykssaatio@tyks.fi

TYKS-säätiö tekee yhteistyötä Anne ja Rauno Puolimatkan säätiön kanssa: TYKS-säätiön apurahalautakunta arvioi Anne ja Rauno Puolimatkan säätiön lääketieteen apurahojen hakijat.

Tutkijatarinoita

Urologista oppia New Yorkin NYU Langone Hospitalista

Urologista oppia New Yorkin NYU Langone Hospitalista

Lääketieteen tohtori ja OTM Juha Knaapila tutustui TYKS-säätiön matka-apurahan turvin urologian hoitokäytäntöihin ja tutkimukseen yhdessä maailman huippuyksiköstä. Vierailun seurauksena löytyi uusia näkökulmia, muun muassa eturauhassyövän paikallishoitoihin. Kliinisen opin lisäksi matkalla solmittiin myös tutkijayhteyksiä.

Tekoälyä kliinisten päätöksenteon tukijärjestelmien kehittämiseen

Tekoälyä kliinisten päätöksenteon tukijärjestelmien kehittämiseen

Terveydenhuollon kehittäminen on nykyään entistä useammin monitieteistä niin, että perinteisten lääketieteen, hoitotieteen ja laboratorioalojen lisäksi mukana on esimerkiksi tietojenkäsittelytieteilijöitä ja muita luonnontieteilijöitä yhteisissä teknologian hankkeissa.

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

Kliinikkotutkija tarvitsee tutkimustiloja ja tukevaa yhteisöä. Tyksin lastenklinikalla työskentelevä Kjell Helenius on saanut ratkaisevan tärkeää tukea TYKS-säätiöltä.

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Paula Tähtisen väitöskirja lasten korvatulehdusten antibioottihoidosta tarkastettiin Turun yliopistossa 2012. Dosentti Aino Ruoholan johtamaan tutkimushankkeeseen osallistuneet lapsiperheet tunsivat tutkimuksen Pikkunorsuna.

previous arrow
next arrow