Apurahahaku

Säätiön apurahat

Säätiö jakaa sekä tutkimus- että matka-apurahoja. Apurahojen hakuaika on vuosittain lokakuussa. Apurahat jaetaan joulukuussa.

Apurahat

Säätiö jakaa sekä tutkimus- että matka-apurahoja. Apurahojen hakuaika on vuosittain lokakuussa. Apurahat jaetaan joulukuussa. Säätiö ei myönnä apurahaa kahtena peräkkäisenä vuonna samalle hakijalle.

Apurahaa haetaan lomakkeella, johon liitetään vapaamuotoinen tutkimussuunnitelma. Voit täyttää lomakkeen tästä. Hakemukset lähetetään sähköisesti osoitteeseen: tykssaatio@tyks.fi

Lisätietoja: tykssaatio@tyks.fi

TYKS-säätiö tekee yhteistyötä Anne ja Rauno Puolimatkan säätiön kanssa: TYKS-säätiön apurahalautakunta arvioi Anne ja Rauno Puolimatkan säätiön lääketieteen apurahojen hakijat.

Tutkijatarinoita

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

TYKS-säätiö on ollut intellektuelli tukikohtani

Kliinikkotutkija tarvitsee tutkimustiloja ja tukevaa yhteisöä. Tyksin lastenklinikalla työskentelevä Kjell Helenius on saanut ratkaisevan tärkeää tukea TYKS-säätiöltä.

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Lasten korvatulehdusten hoidon kehittäjä

Paula Tähtisen väitöskirja lasten korvatulehdusten antibioottihoidosta tarkastettiin Turun yliopistossa 2012. Dosentti Aino Ruoholan johtamaan tutkimushankkeeseen osallistuneet lapsiperheet tunsivat tutkimuksen Pikkunorsuna.

Lasten infektioiden tutkimustyö sai hyvät eväät TYKS-säätiöltä

Lasten infektioiden tutkimustyö sai hyvät eväät TYKS-säätiöltä

Lauri Ivaska valmistui lääketieteen lisensiaatiksi Turun yliopistosta vuonna 2009. Sen jälkeen hän työskenteli mm. Mynämäen ja Paimion terveyskeskuksissa, Tyksin yhteispäivystyksessä sekä Keski-Suomen keskussairaalan anestesiologian ja lastentautien yksiköissä ennen erikoistumistaan Tyksin lastenklinikassa.

TYKS-säätiöltä monenlaista tukea hoitotieteen tutkijalle

TYKS-säätiöltä monenlaista tukea hoitotieteen tutkijalle

Terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja Johanna Olli valmistelee hoitotieteen väitöskirjaansa vammaisten lasten osallisuuden tukemisesta. Aihe nousi omasta sairaanhoitajan työstä lastenneurologisten potilaiden parissa. Tutkimustyön tuloksien jakamisen takaisin käytäntöön hän näkee tutkijan velvollisuutena.

previous arrow
next arrow