Varatuomari, KTM Jarkko Ruohola: Lainopillista asiantuntemusta säätiön tueksi

”Työskentelen liikejuridiikkaan erikoistuneen asianajotoimiston toimitusjohtajana. Työpäivät kuluvat yrityskauppojen ja kansainvälisten sopimusten parissa. Olen nuorempana ollut mukana monenlaisessa yhdistystoiminnassa, mutta nykyään haluan rajoittaa osallistumiseni sellaisiin asioihin, jotka ensinnäkin poikkeavat olennaisesti päivätyöstä ja toiseksi hyödyttävät yhteiskuntaa.

Olen TYKS-säätiön hallituksen jäsen jo toistamiseen. Koulutukseni ja työkokemukseni vuoksi olen toiminut hallituksen lainopillisena asiantuntijana. Hallitustyöskentelyssä tärkeintä on mielestäni kuitenkin ollut hallituksen yhteiset pohdinnat säätiön toimintamuotojen kehittämisessä.

TYKS-säätiön tarkoituksena on kliinisen lääketieteen tutkimuksen tukeminen. Omaa sydäntäni lähinnä on lastentauteihin liittyvä kliininen tutkimus, mutta säätiö on mukana myös useiden muiden lääketieteen alojen tutkimuksessa. Säätiön hallitus oli jo ennen minun aikaani viisaasti päättänyt keskittää voimavarat kiinteistökokonaisuuteen. Sitä kautta säätiö on voinut apurahojen jakamisen lisäksi tarjota tutkimuskeskuksessa tilat lukuisille tutkijoille.”